Met het openbaar vervoer in Rome

Start > Tips > Met het openbaar vervoer in Rome

Met het openbaar vervoer in Rome

Om het startpunt van een wandeling in Rome te bereiken of achteraf huiswaarts te keren, gebruik je vaak het openbaar vervoer.

Voor metro, bus en tram heb je slechts één ticket nodig. Een papieren ticket koop je aan een grijsrode automaat met het opschrift ATAC.

ATAC Roma

Of je koopt je ticket digitaal aan het toegangspoortje dat uitgerust is met Tap & Go (contactloze kredietkaart of smartphone met gekoppelde kredietkaart en NFC).

Tap & Go Rome

De kostprijs verschilt naar gelang de tijdsduur:
  • 1 ticket: kostprijs € 1,50. Geldig 100 minuten maar slechts één metrorit.
  • 24H: kostprijs € 7
  • 48H: kostprijs € 12,50
  • 72H: kostprijs € 18
  • 7 dagen: kostprijs € 24

Metro

De snelste manier om door Rome te reizen is de metro. De drie metrolijnen krijgen de letters A, B en C en kruisen elkaar in Termini (A en B) en S. Giovanni (A en C). Verwacht wordt de kruising Colosseo (B en C). Er is geen metrohalte in het oude centrum.

Metro Rome

Tram

Minder gekend bij toeristen maar even handig als de metro is de tram. Aangezien de tram in eigen bedding rijdt, is deze veel sneller dan de bus. Er zijn zes tramlijnen:

tram Rome

Bus

Tenslotte is er nog de bus. Deze is niet altijd even betrouwbaar. Soms is het erg lang wachten voor de bus opdaagt. Maar voor veel bestemmingen is de bus het enige alternatief. Aan de bushaltes staan grote infoborden met de buslijnen en haltes aangegeven. Let op, de letter "N" betekent nachtdienst.

bus Rome

Handige links

De gemakkelijkste manier om te weten welke bus(sen) je neemt is Google Maps. Geef je bestemming en startpunt in (browser of app). Kies het icoontje "openbaar vervoer". Je ziet meteen het busnummer of de metro- of tramlijn.

Google Maps Rome

ATAC (vervoersmaatschappij Rome) heeft een eigen planner gebouwd. Of gebruik deze planner van muoversi a Roma.
Download dit kaartje met een overzicht van de tram/trein/metrolijnen.