Veel gestelde vragen

Start > Tips > Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe zijn de Rome wandelingen opgebouwd?

Alle Rome wandelingen hebben als vertrek -en eindpunt een halte van het openbaar vervoer (metro/tram/bus). De af te leggen afstand schommelt tussen de 5 en 20 km maar het is perfect mogelijk om een wandeling aan te passen, in te korten of in meerdere etappes af te leggen.

Elke Rome wandeling is terug te vinden op de overzichtskaart en is uitgestippeld op Google Maps zodat je ter plaatse de route gemakkelijk kunt volgen.

Welke types Rome wandelingen zijn er opgesteld?
Zijn de Rome wandelingen ter plaatse gecheckt?

Ja, de 33 wandelingen zijn ter plaatse met veel zorg samengesteld. Mogelijks zijn er nieuwigheden waarmee geen rekening werd gehouden. Foutje ontdekt? Neem contact op.

Is Rome een dure stad in vergelijking met andere Europese hoofdsteden?

Nee, Rome is zeker geen dure stad. Het verblijf is zowat je belangrijkste kost. Bijna alle kerken zijn gratis, een ticket voor tram/bus/metro kost slechts € 1,50 en het eten is veel goedkoper dan in andere hoofdsteden. De toegang voor de meeste musea bedraagt minder dan 15 euro. Er is ook de handige Roma-pass waarmee je openbaar vervoer en musea combineert.

Is Rome een veilige stad voor toeristen?

Ja, overdag is Rome een veilige stad. Enkel opletten voor zakkenrollers in de metro en op erg drukke plaatsen. 's Nachts is een ander verhaal, er zijn best wat buurten waar het 's nachts onveilig is en waar een argeloze toerist kan overvallen worden. Mijn advies: vermijd het wandelen in je eentje buiten de stadsmuren na middernacht.

Kun je de wandelroutes ook per fiets afleggen?

De routes buiten de stadsmuren kun je zeker ook fietsend volgen. Binnen de stadsmuren zijn de routes over de rustige heuvels Celio en Aventino en de wijk Testaccio ook doenbaar. In de smalle drukke straatjes in het oude centrum is fietsen niet eenvoudig en eigenlijk niet aangewezen. Er zijn op verschillende plekken in de stad fietsverhuurpunten te vinden.

Kan ik een link uitwisselen?

Ja, als je ook een link naar deze site terug plaatst. Links over Rome/Italiƫ en over wandelen zijn welkom. Neem contact op.

Welke app of site is aangeraden om de weersvoorspellingen te volgen?

Er zijn tal van apps en sites te vinden in de app-store en het internet. Ik heb ter plaatse goede ervaringen met ilmeteo.it. Deze kun je zowel als app installeren op je smartphone als via browser op je pc/tablet bezoeken. Neem ook een kijkje op de webcams voor live beelden van Rome.

Wat zijn de tips om lekker te gaan eten?

Een lijstje met namen van restaurants opsommen heeft weinig zin. Kijk gewoon al eens in de buurt van je verblijf rond, je vindt vast en zeker een goed adresje. Het is moeilijker om in Rome echt slecht te eten dan lekker te eten. Typische toeristenplekken zijn herkenbaar aan:
  • Menukaart in 10 talen
  • Het opschrift "Tourist Menu"
  • Een heer of dame die aan je mouwen trekt als je voorbij wandelt
  • Er is geen enkele Italiaan te bespeuren
  • De gerechten staan afgebeeld op foto
Hoe geraak je van de luchthaven naar het centrum van Rome?

meer lezen.

Wat zijn de beste reistijden om te wandelen in Rome?

meer lezen.

Wat betekent de inscriptie SPQR?

meer lezen.

Wat zijn rioni, quartieri en suburbi?

meer lezen.

Waar vind je lekker fris drinkwater in Rome?

meer lezen.

Hoe vind je online de openingsuren van bezienswaardigheden in Rome?

meer lezen.

Wat zijn de do's en don'ts in Rome?

meer lezen.

Is er een alfabetische index van alle bezienswaardigheden uit de Romewandelingen?

meer lezen