Wandelingen

Overzichtslijst met alle 34 volledig uitgewerkte gratis stadswandelingen in Rome. Er staan momenteel 15 wandelingen binnen de stadsmuren, 12 wandelingen buiten de stadsmuren en 6 themawandelingen online.

Ropme wandeling Monte Mario Rome wandeling Monte Mario: wandelen naar het hoogste punt van Rome.Rome wandeling Ludovisi en Sallustiano: la dolce vita, chique buurt rond de Via Veneto en de Horti Sallustiani.


Rome wandeling S. Giovanni in Laterano: zuidelijk deel van de wijk Esquilino rond de kathedraal van Rome met tal van antieke resten en relieken.


Rome wandeling Campitelli: de heuvels Palatijn en Capitolijn, een duik in het hart van het oude Rome.


Rome wandeling Regola: langs de Via Giulia, een route met middeleeuwse huizen, barokke kerken en renaissancepaleizen.


Rome wandeling Parione: in het hart van het centrum wandelen van de Piazza Navona naar de Campo de' Fiori.


Rome wandeling Ponte: wandelen in de bocht van de Tiber langs bruggen, kerken en fonteinen.


Rome wandeling Pigna en S. Eustachio: wandelen van de Piazza Venezia naar het pantheon langs fraaie kerken en musea.Rome wandeling Trevi en Colonna: muntje gooien in de Trevifontein en de hoogte schatten van een Romeinse zuil.Rome wandeling Aventino: een rustige heuvel naast het Circus Maximus.Rome wandeling Monti: heuvel op en heuvel af tussen station Termini en het Colosseum.Rome wandeling Celio: een rustige groene heuvel naast het Colosseum.


Rome wandeling Campo Marzio: wandelen in een chique wijk langs fraaie pleinen en kerken.


Rome wandeling Testaccio: wandelen in een typische volksbuurt tussen slagers en artiesten.


Rome wandeling Termini: wandelen rond station Termini, een internationale buurt met eeuwenoude kerken.


Rome wandeling Trastevere: wandelen aan de overkant van de rivier.


Rome wandeling Joodse getto en Tibereiland: wandelen in de levendige Joodse wijk aan de oever van de Tiber.


Rome wandeling Vaticaanstad en Prati: wandelen in de kleinste staat ter wereld.Rome wandeling Salaria: Van de antieke zoutroute in het noorden naar de meanders van de Amiene in Monte Sacro.Rome wandeling Ardeatino: wandelen door een groene long en fascinerende street-art en politiewagens spotten.Rome wandeling Villa Borghese: een stadspark met voor ieder wat wils: groen, musea, ijsjes snoepen en natuurlijk wandelen.Rome wandeling Parco dell’Appia Antica: een duik in de oudheid langs oude heirbanen en aquaducten.Rome wandeling Ostiense: wandelen langs fraaie street-art, musea en treinstellen.Rome wandeling: Gianicolo: wandeling met een panoramisch uitzicht en een kanonschot.Rome wandeling EUR(OPA): een andere kijk op Rome, een moderne wijk in het zuiden.Rome wandeling Flaminio:  wandelen in het noorden van de stad langs de oude heirbaan tot een witmarmeren pareltje.Rome wandeling Pigneto: op verkenning in een echte volkse arbeiderswijk met street-art en kunstenaars.Rome wandeling Nomentano: wandeling in een chique buurt met bijzondere architectuur, moderne kunst en eeuwenoude kerken.Rome wandeling Keizer Hadrianus in Rome: themawandeling langs alle gebouwen uit de tijd van keizer Hadrianus (tweede eeuw) die nog zichtbaar zijn in de straten van Rome.


Rome wandeling Langs de Tiber: themawandeling langs 23 bruggen die de Tiber, levensader van Rome, overspannen.


Rome wandeling Borromini in Rome: themawandeling langs de 15 belangrijkste gebouwen die deze toparchitect uit de barok realiseerde of een belangrijke bijdrage aan leverde.


Rome wandeling Caravaggio in Rome: themawandeling langs alle plaatsen in Rome waar je 25 werken van deze beroemde barokschilder kunt bekijken (zowel gratis als betalend).


Rome wandeling Obelisken in Rome: themawandeling langs 14 van de 18 obelisken in Rome, 8 Egyptische uit de tijd van de farao's en 5 Romeinse die in Rome werden nagebouwd.


Rome wandeling Aureliaanse muur: themawandeling rond het centrum langs eeuwenoude muren en poorten.